1 Jun 2010

WALLPAPER : COLLECTION #1

Sharewallpaper : #1
Categories: Wallpaper

detail...
40 images | JPG | 18.2 MB RAR

sedut...
klik mari

ILLUSTRATIONS : by DAVID WATERS

Share


Illustrations by David Waters
Categories: Stock Images CD's

detail...
11 Pics | JPG | From 1098x1700 to 2266x1700 | 7 MB

sedut...
tekan sini

ADVERT : CREATIVE ADVERTISING

Share


ADVERT : Creative advertising
Categories: AD Works

detail....
38 jpg | 16 mb

rase macam ilham dah kering..
nah ambik ads ni buat top up ilham
biar ilham terpercik-percik keluar
jangan biar potensi habis..

sedut...
klik sini

ARTIKEL UNTUK PENGGEMAR AYAM PASARAYA

Share
Jual ayam tak halal, Tesco disaman RM1.6 juta


Seorang peniaga dan empat anggota keluarganya hari ini memfailkan saman ganti rugi RM1.6 juta terhadap Tesco Stores (M) Sdn Bhd kerana didakwa cuai memastikan produk ayam segar yang siap diproses dan dilabelkan halal, benar-benar halal megikut agama Islam.

Saman itu difailkan oleh Raja Muzaffar Kamar Raja Busu, Lijah Awang Kechik, Raja Kamar Idris Raja Busu, Norhayati Abdullah dan Raja Teh Rahmah Raja Busu.

Writ saman itu difailkan oleh peguam Kamal Razali melalui firma guaman, Badruzzaman & Kamal, Peguambela & Peguamcara, Peguam Syariah di Pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi, di Pulau Pinang.

Dalam pernyataan tuntutannya, Raja Muzaffar Kamar yang mewakili empat plaintif lain dari Bayan Baru, memohon ganti rugi am RM1 juta, ganti rugi teladan RM500,000 dan ganti rugi teruk RM100,000.

Beliau turut menuntut surat permohonan maaf secara terbuka oleh defendan kepada semua plaintif kerana mengalami trauma dan maruah plaintif tercalar kerana menjual ayam haram.

Raja Muzaffar Kamar berkata beliau mengalami trauma dan berasa berdosa kerana memakan ayam yang haram bersama plaintif lain dan memberi makan produk ayam yang haram kepada pelanggan di restoran miliknya di Astaka Gelugor, di Pulau Pinang.

Katanya pada 12 Mac lalu, beliau membeli tiga ekor ayam yang siap disembelih dan dipek dengan bungkusan berjenama HyFresh tertera logo halal dikeluarkan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

Raja Muzaffar Kamar berkata beliau memasak ayam itu dan sebahagiannya dimakan bersama keluarganya manakala bakinya dijual di premis perniagaannya.

Beliau berkata ketika membuang sisa ayam itu mereka mendapati kesan sembelihan pada leher ayam berkenaan mencurigakan kehalalannya di sisi Islam dan membuat laporan kepada Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang (JHEAIPP).

"Pada 16 Mac lepas, JHEAIPP kemudian membuat siasatan dan merampas ayam berjenama HyFresh di pasar raya itu kerana tidak disembelih mengikut kaedah ditetapkan Islam," katanya.

Katanya pada 31 Mac lalu, Jabatan Mufti Pulau Pinang mengeluarkan surat mengesahkan produk ayam berkenaan tidak disembelih mengikut ketetapan syariat Islam dan haram dimakan oleh orang Islam.

- Bernama

Dipaksa minum jus stoking - kosmo

Share


CINTA IBU ADALAH CINTA YANG AGUNG

remuk hati seorang ibu, menyirami pusara anak yang
belum sempat meluahkan rasa cinta kepada ibunya sebelum pergiKUALA LUMPUR - Selepas empat hari bertarung nyawa di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) Klang, seorang pelatih Pegawai Tadbir dan Diplomatik (PTD) akhirnya meninggal dunia semalam.

Nor Hashimah Wahid, 30, disahkan meninggal dunia pukul 6.35 pagi akibat jangkitan paru-paru ketika sedang menjalani latihan Modul Jati Diri di Kem Latihan Jugra, Banting anjuran Institut Tadbiran Awam Negara (Intan) sejak 23 Mei lalu.

Difahamkan, Nor Hashimah yang bertugas di Kementerian Kewangan, Putrajaya dipaksa menjalani latihan lasak di situ walaupun pernah mengadu tidak sihat.

Seseorang pelatih PTD wajib mengikuti latihan tersebut selama tujuh bulan yang merupakan antara syarat untuk pengesahan jawatan.

Seorang rakan mangsa yang enggan dikenali memberitahu, mangsa pernah mengadu tidak sihat ketika latihan masuk hari kedua tetapi dia disahkan hanya mengalami demam biasa selepas mendapatkan rawatan di klinik berdekatan.

"Keadaan bertambah buruk apabila kami semua dipaksa menjalani latihan fizikal yang keras termasuk berkayak selama empat jam, berendam dalam kolam berlumpur dan minum air jus stoking," katanya ketika ditemui semalam.

Tambahnya, ekoran latihan lasak itu, Nor Hashimah semakin tenat apabila mukanya kelihatan pucat dan bibir kebiru-biruan sebelum dihantar ke HTAR Jumaat lalu.

Sementara itu, abang ipar mangsa, Zakir Hussain, 41, memberitahu, mereka sekeluarga amat kesal dengan tindakan pihak pengurusan program latihan yang langsung tidak memberitahu mereka mengenai kesihatan Nor Hashimah.

"Pelatih tidak dibenarkan menggunakan telefon dan masa arwah demam pun mereka tidak beritahu kami. Suami arwah hanya dihubungi selepas dia dimasukkan ke ICU," katanya.

Dalam pada itu, ibu mangsa, Norlia Hashim, 61, memberitahu, dia mendapati ada kesan luka dan lebam pada tubuh anak bongsunya itu ketika memandikan jenazah

"Bagaimanapun, saya tidak tahu apakah punca kesan lebam dan luka itu," katanya.
CATITAN
.......................................

ini cerita duka lara manusia
cerita tentang duka sebelum pergi
cerita tentang remuk hati seorang ibubiarlah ibu yang mendoakan kamu


"apakah kesakitan ibu melahirkan kamu
adalah untuk melihat kamu pergi dulu dari ibu

apakah salah dan dosamu sehingga sampai nafas terakhir
sehingga hujung dasar nyawa baru lahir belas kasihan

ibu masih mahu mendengar suaramu, masih mahu tahu
apa mahu mu, masih mahu tahu apa kehendakmu,

sesungguhnya jika ibu tahu kamu akan pergi dahulu, segala permintaan
terakhirmu adalah pemberian maha bermakna sepanjang hidup ibumu ini"


tetapi aku percaye ibumu ini pasti redha qada' dan qadar tuhan..
aku percaye hikmah yg hebat akan menemani ibumu sekeluarga selagi
ibumu ini bernadi & bernafas...... doaku


adakah manusia kini sudah buta?
adakah manusia kini tidak tahu tipu atau benar?
adakah manusia kini telah gelap hatinya?
adakah manusia kini sudah hilang naluri kemanusiaannya?

aku lebih takut untuk mempercayai bahwa manusia sudah tiada kemanusiaan.
ini adalah petunjuk kita ke hujung penjuru zaman
ini adalah petunjuk tentang betapa dekatnye zaman lenyap khalifah manusia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...