20 Disember 2010

E-book : Tips Menyeluruh Videografi Perkahwinan

Share


E-book : Tips Menyeluruh Videografi Perkahwinan
Genre : E-Books

Produksi Perkahwinan adalah unik kerana setiap shot perlu dilakukan dalam satu rakaman. seperti dalam pembuatan filem dokumenteri. tapi pelanggan mengharapkan kualiti kelihatan seperti sebuah filem, dengan rakaman sempurna setiap saat. dalam teliti mendapatkan rakaman yang baik, sedangkan pelbagai masalah terutama dari sudut posing-posing keras pengantin & keluarga, xpandai acting, cahaya yang tidak terkawal dan perubahan adegan yang cepat, membuat videografi perkahwinan sangat mencabar berbanding dengan pembikinan filem. "Tips meyeluruh Videografi Perkahwinan" adalah panduan teknikal pertama yang menjelaskan bagaimana menyeimbangkan harapan para pasangan pengantin dengan hasil garapan pemotretan cemerkap.

Perbezaan ini akan dijelaskan melalui perincian cara pemilihan gear yang betul, shot set-up, bagaimana bekerja dalam keadaan cahaya yang kurang, dan bagaimana membuat rakaman terbaik dari sudut yang terhad, audio dan cahaya. Buku ini lebih banyak menjelaskan bagaimana memperbaiki dan menyesuaikan dgn mode rakaman melalui teknik editing dan pasca produksi. Dengan "Tips meyeluruh Videografi Perkahwinan" turut menyertakan panduan lengkap tentang setiap aspek dalam menjadi videografer perkahwinan yang berjaya, dari pemilihan peralatan pengeluaran dan perisian melalui proses pemotretan dan editing, bahkan dari sudut perniagaan didalam industri perkahwinan termasuk kehendak pelanggan, etika perkahwinan, masalah undang-undang dan penghantaran produk.

Buku ini menawarkan banyak idea-idea bagi videografer baru, juga memberikan hala tuju yang tepat untuk mereka yang berkecimpung dalam perniagaan ini secara freelance. Banyak tips dan idea untuk membantu menjadikan ia sebagai sumber pendapatan utama di masa hadapan..

detail...
420 pages / PDF / 10.7 MB

sedot...
dengan pemilikan t-shirt PGFM #3 sahaja..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...